کیسه‌های پلاستیکی

کیسه‌های پلاستیکی

از سال 1970 در امریکا استفاده از کیسه های نایلونی برای راحت شدن خرید رایج شده و تا همین امروز که تریلیون ها کیسه نایلونی تولید شده، کسی از خودش نپرسیده که واقعا وجود این کیسه ها اینقدر ضروریه؟ البته ما خیلی از سوالات رو از خودمون نمی پرسیم و ترجیح میدیم چیزی راجع بهشون ندونیم. سوالاتی مثل اینکه واقعا این همه آب برای دوش گرفتنمون لازمه؟ یا اگر این همه کالاهای دور ریختنی نخریم، یه پای زندگیمون میلنگه؟ و…

بطور متوسط هر خانواده در هر هفته 10 کیسه نایلونی استفاده می کنه که اگر جمعیت هر خانواده را 4 نفر و جمعیت ایران رو 80 میلیون نفر در نظر بگیریم، بطور متوسط 9میلیارد و 600 میلیون کیسه نایلونی در سال فقط در ایران یکبار استفاده میشه.

کیسه های نایلونی محصولی از پترلیوم و گاز طبیعی هستند که هر دو از منابع تجزیه ناپذیرند. هر کیسه پلاستیکی از 15 تا 1000 سال، بسته به محیط، طول می کشه تا تجزیه بشه. هر ساله میلیون ها پرنده، لاک پشت، انواع کبوتر و رقم بیشماری از آبزیان به لطف ما انسان ها می میرند و نسل 4000 گونه از انواع موجودات زنده منقرض میشه!

کیسه های پلاستیکی یک جا نمی مونند و به کمک جریان باد و آب به تیکه های کوچیکی تقسیم میشن و به همه جا میرن. در آسمان دید هزاران پرنده رو مخدوش می کنن و باعث میشن از گروه جدا مونده و نهایتا بمیرند. در اقیانوس ها همراه جلبک ها غذای آبزیان میشه و بازهم منجر به مرگ این گونه ها میشن.

هر فرد بطور میانگین سالانه 500-300 کیسه پلاستیکی استفاده می کنه که البته این آمار از کشوری به کشور دیگر متفاوت است . به کمک آمارهای تکان دهنده آژانس های بین المللی محیط زیست و فشار ان جی اوهای فعال در این زمینه، دولتمردان کشورهای پیشرفته، فکر بکری به سرشون زد و کیسه های کاغذی رو جایگزین کیسه های پلاستیکی کردند. ولی آیا واقعا این جایگزینی اتفاق خوبی بود؟

فقط در امریکا سالانه 14 میلیون درخت برای تهیه کیسه های کاغذی قطع میشن و با توجه به انرژی ای که صرف تولید این محصول میشه و گرمایی که به زمین تحمیل می کنه، تقریبا هیچ مزیتی به کیسه های پلاستیکی نداره به اضافه اینکه 10 برابر سبک تر از اون کیسه ها است و 10 برابر هم بیشتر به فروشگاه ها حمل میشه و این یعنی مصرف بیشتر و زباله بیشتر و … فاجعه

ما فکر می کنیم کیسه های پارچه ای با توجه به ایمکه هم بادوام اند و هم 131 بار قابلیت استفاده دارند، 700 بار طول عمر بیشتری از سایر کیسه ها دارند و قابل شستشو هستند، می تونن جایگزین عاقلانه ای برای کیسه های پلاستیکی و کاغذی باشن. این کیسه ها با چاپ های رنگی و جذابشون هم استایلیش ترند و هم پروسه خرید رو از یک کار روتین به یک تفریح شیک تبدیل می کنن.

حرف آخر اینکه تحریم کیسه های پلاستیکی بهترین راه حل نیست، ولی آموزش و تشویق مردم به استفاده نکردن از اونها ضروری است. اگر ما کمترین امیدی به پیدا کردن راهی برای زندگی بهتر 7 میلیارد جمعیت این کره با منابع محدودش داریم، باید یاد بگیریم از این منابع درست استفاده کنیم.

با دیگران به اشتراک بگذارید: